Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karl May v toplicah, Winnetou na morju

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 15. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2015 / 12:11
Karl May v toplicah, Winnetou na morju

Karl May v toplicah, Winnetou na morju

V soboto, 6. junija, je umrl francoski filmski igralec Pierre Brice, ki je zaslovel v vlogi indijanskega poglavarja Winnetouja.


V soboto, 6. junija, je umrl francoski filmski igralec Pierre Brice, ki je pred več kot pol stoletja zaslovel v vlogi indijanskega poglavarja Winnetouja. Filme o tem junaku izpod peresa Karla Maya so snemali v bivši Jugoslaviji in so še danes zelo priljubljeni. Tega ne potrjuje samo statistika njihovih ogledov na spletni strani Youtube, temveč tudi naval v Winnetoujevem muzeju v obmorskem naselju Starigrad–Paklenica pod Velebitom.

V 19. stoletju so se po evropskih domovih razširili časopisi in knjige, z njimi pa pustolov­ske zgodbe o Divjem zahodu ter skrivnostnih krajih in ljudeh v drugih delih sveta. Te pripovedi so vnemale tudi domišljijo Karla Maya, ki se je rodil leta 1842 v tkalski družini v mestecu Ernstthal na vzhodu današnje Nemčije. Prebiral jih je v otroštvu in še zlasti v zaporu, kjer je zaradi tatvin in prevar skupno preživel osem let in pol. Tako s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh