Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spomin na misijonarja Janeža

Objava: 14. 11. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2015 / 14:16

V spomin na misijonarja Janeža

V nedeljo, 11. oktobra, je minilo 25 let, odkar je odšel v večnost naš laiški misijonar, zdravnik in kirurg na Tajvanu, dr. Janez Janež.


V nedeljo, 11. oktobra, je minilo 25 let, odkar je odšel v večnost naš laiški misijonar, zdravnik in kirurg na Tajvanu, dr. Janez Janež. Spomnili smo se ga na misijonsko nedeljo. Mašo v njegov spomin je daroval up. nadškof Anton Stres ob somaševanju Antona Pusta, misijonarja v Ruandi, salezijanca Jožeta Mlinariča, bolniškega župnika Andreja Mohorčiča in domačega župnika Marka Avsenika. V pridigi nam je nadškof Stres postavil dr. Janeža za zgled vztrajnosti in nesebičnega služenja bližnjemu. Bolniki mu niso bili bližnji po jeziku, kulturi in narodnosti, a so mu bili bližnji po zgledu usmiljenega Samarijana. Dr. Janež nam je za zgled, v kakšnem duhu moremo in moramo svoje misijonarsko delo opravljati tudi mi.

Po maši je bila akademija, v kateri smo osvetlili življenje in delo našega rojaka. Prepevali so domači pevci in moški oktet Zven iz Črnuč. V goste smo povabili tudi misijonarko uršulinko s. Polono Švigelj, ki deluje v Senegalu,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh