Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanstvo župnijskega pastoralnega sveta

Objava: 21. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2015 / 14:07

Poslanstvo župnijskega pastoralnega sveta

Čim bliže je dan izbire novih župnijskih pastoralnih svetov, tem pogosteje je mogoče prisluhniti pogovorom, še bolje rečeno kresanju mnenj o njihovem pomenu in poslanstvu.

Čim bliže je dan izbire novih župnijskih pastoralnih svetov, tem pogosteje je mogoče prisluhniti pogovorom, še bolje rečeno kresanju mnenj o njihovem pomenu in poslanstvu. Razpon mnenj sega od tistega, da je to predvsem župnikova delovna ali udarna skupina, katere naloga in dolžnost je, da ne samo sestankuje, ampak da sprejeto izpelje in naredi, do tistega, da je to samo posvetovalno telo, ki tako ali tako nima nobene bistvene vloge. Hvala Bogu, vedno bolj udomačeno pa je tudi prepričanje, da je to prostor uresničevanja naše krstne poklicanosti, po kateri smo deležni duhovniškega, preroškega in kraljevskega dostojanstva.

Zelo so se me dotaknile misli, pričevanja članov ŽPS, ki se jim izteka dosedanji mandat. Ko smo se pogovarjali o prehojeni poti petletnega služenja župnijskim občestvom, so mnogi med njimi poudarili, da jim je sodelovanje v ŽPS pomagalo pri osebnostni in duhovni rasti ter zavedanju, da so tudi sami odgovorni za rast božjega kraljestva. Prav zaradi tega j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh