Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Binkošti ob Horvatovi kapeli v Strajni

Objava: 28. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2016 / 12:20

Binkošti ob Horvatovi kapeli v Strajni

Na binkoštno nedeljo se že dolga leta zbirajo člani Karitas, sosedje, sorodniki in prijatelji ob Horvatovi kapeli v Strajni.


Na binkoštno nedeljo se že dolga leta zbirajo člani Karitas, sosedje, sorodniki in prijatelji ob Horvatovi kapeli v Strajni. Bilo je lepo sončno popoldne. Domača duhovnika p. Andrej Sotler in p. Benjamin Mlakar sta pričela z litanijami, nato so zazvenele prelepe Marijine pesmi. P. Andrej je prebral tudi šmarnično branje.

Zbrali smo se ob kapeli, za katero že ves čas vzorno skrbi 85-letna župljanka Ana Horvat. Zadnja leta, ko je bolehna, ji pomaga družina. Vsak večer moli, v nedeljo pa po radiu ali televiziji spremlja mašo. Veseli se obiskov duhovnikov. Upa, da je ljubezen in vero prenesla na svoje vnuke, da bodo tudi oni nadaljevali in skrbeli za kapelo. Zbrani smo se nato zadržali na krajšem družabnem srečanju in zakuski, ki jo je pripravil sodelavec Karitas Franc Horvat z družino. Otroci so se igrali, starejši pa poklepetali. Ani pa smo zaželeli veliko zdravja in da se prihodnje leto zopet snidemo. Za prijetno razpoloženje so ob...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh