Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročna obleka

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 11. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2016 / 12:23

Poročna obleka

Če je kdo prebral naslov te modrine in s pogledom ošvrknil podpis, se je morda vprašal, ali niso poročne obleke bolj ženska tema.

    Če je kdo prebral naslov te modrine in s pogledom ošvrknil podpis, se je morda vprašal, ali niso poročne obleke bolj ženska tema. Priznam, na poročne obleke se ne spoznam. Ko me po kakšni poroki kdo vpraša, kakšno obleko je imela nevesta, znam običajno povedati le, da je bila bela. Vseeno pa se mi zdi vredno o tem (pomembnem?) elementu poroke zapisati par vrstic.

    Ko se zaročenca pripravljata na poroko, predvsem bodočo nevesto radi vprašamo, ali že ima poročno obleko. Kako to, da je ravno obleka tako pogosto »na tapeti«? Zakaj namesto tega raje ne vprašamo, ali sta zaročenca že šla na pripravo na zakon oz. kaj sta od nje odnesla?

    Preskočimo čas priprave in se posvetimo poročnemu dnevu. Zdi se mi, da na ta dan slišimo največ vzdihov in občudovanja v trenutku, ko svatje zagledajo nevesto in njeno obleko. Nič ne rečem, običajno so neveste na poročni dan čudovite. A bolj kot zaradi obleke so čudovite zato, ker so srečne. In ker s svojim dejanjem pričujejo za ljube...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh