Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletno sajenje trajnic

Za vas piše:
Bernarda Strgar Schulz
Objava: 25. 06. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2016 / 13:22
Poletno sajenje trajnic

Poletno sajenje trajnic

Ob koncu pomladi nas stranke vedno znova sprašujejo, ali se trajnice sploh še lahko sadijo poleti, ko imamo višje temperature.


Ob koncu pomladi nas stranke vedno znova sprašujejo, ali se trajnice sploh še lahko sadijo poleti, ko imamo višje temperature. Vprašanje me vsakič znova nekoliko preseneti, saj v vrtnarijah že celi zadnji dve desetletji gojimo trajnice v lončkih, kar pomeni, da jih potem lahko presajamo skozi vse leto. Razen pozimi seveda, ko je zemlja zamrznjena. To je prednost gojenja v lončkih, saj pri sajenju nismo omejeni na čas mirovanja rastlin. Če bi bile rastline gojene na prostem, v zemlji, bi jih namreč lahko presajali le v času rastnega mirovanja. Pri trajnicah je to v času pred cvetenjem ali po njem.

Poletno sajenje trajnic ima prednosti pred pomladanskim, ko v Sloveniji kupimo in posadimo največje število rastlin, medtem ko je v tujini to nekoliko drugače. Tam je obisk vrtnarij s trajnicami v poletnih mesecih večji, saj so takrat trajnice v polnem razcvetanju in j...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh