Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus kot prijatelj in gost

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2016 / 11:40

Jezus kot prijatelj in gost

Na poti proti Jeruzalemu, kraju Jezusove obsodbe, trpljenja in smrti, je Jezus v vasici Betanija, potrkal na vrata prijateljev.

Na poti proti Jeruzalemu, kraju Jezusove obsodbe, trpljenja in smrti, je Jezus v vasici Betanija, šest kilometrov od Jeruzalema, potrkal na vrata prijateljev. Evangelist Janez večkrat govori o prijatelju Lazarju, ki ga je obudil od mrtvih, in o Lazarjevih sestrah Marti in Mariji. To je bilo lepo in trdno prijateljstvo. Evangelist Luka ne omenja imena vasi, ne omenja niti prijatelja Lazarja. Spregovori nam le o sestrah, Marti in Mariji. Bolj kot poročilo o srečanju s prijatelji nam evangelist Luka v obliki kateheze želi sporočiti, kaj je za kristjana bistveno in v kakšnem ravnotežju naj bosta naloga služenja in naloga poslušanja Božje besede.

Marta je imela s postrežbo veliko dela. Potarnala je, ker je njena sestra Marija sedela pri Jezusovih nogah in ga poslušala: »Gospod, ti ni mar, da me je sestra pustila samo streči? Reci ji vendar, naj mi pomaga!« Zdi se, da je bila Marta vsa v svojih opravilih. Vprašamo se lahko, le zakaj je imela toliko dela za enega samega go...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh