Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel škofe z misijonskih območij

Objava: 17. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2016 / 12:25

Papež sprejel škofe z misijonskih območij

9. septembra se je papež Frančišek srečal s škofi, ki so bili pred kratkim imenovani in delujejo na misijonskih območjih.

V petek, 9. septembra, se je papež Frančišek srečal s škofi, ki so bili pred kratkim imenovani in delujejo na misijonskih območjih. V Rimu se udeležujejo seminarja Kongregacije za evangelizacijo narodov. S tem da so prišli v Rim v svetem letu usmiljenja, so se pridružili mnogim romarjem z vseh koncev sveta.

»Ta izkušnja nam vsem pomaga začutiti, da smo romarji usmiljenja in potrebujemo Kristusovo milost, da bi bili usmiljeni kakor Oče.« Vsak škof v prvi osebi izkusi to stvarnost. Kraji, iz katerih škofje prihajajo, se med seboj razlikujejo. Spadajo v veliko skupino tako imenovanih »misijonskih območij«. Vsak škof ima velik privilegij, hkrati pa tudi odgovornost, da stoji pri evangelizaciji v prvi vrsti. Frančišek jih je zato spodbudil, naj srečujejo tudi ovce, ki še ne pripadajo Kristusovi staji.

Papež je škofe še opomnil, naj bodo pozorni, da evangelizaciji in različnim pastoralnim dejavnostim ne bi škodovali ali jih onemogočili spori, ki že obstajajo ali...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh