Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od 5 do 60 zakonskih let

Objava: 20. 01. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.01.2017 / 13:01

Od 5 do 60 zakonskih let

Na tretjo adventno nedeljo smo se v cerkvi zbrali zakonci, ki smo v tem letu obhajali okrogel jubilej skupnega življenja.


Na tretjo adventno nedeljo smo se v župnijski cerkvi sv. Križa zbrali zakonci, ki smo v tem letu obhajali okrogel jubilej skupnega življenja. Bilo nas je 29 parov. Najstarejši par je obhajal 60 let zakonskega življenja, po stažu najmlajši pa so povezani v zakonski zvezi pet let. Med nami so bili tudi takšni, ki so svoj da izrekli ob ustanovitvi naše župnije, ki je bila letos stara 40 let.

Pri maši se je vsak Bogu zahvalil za svojega sozakonca in tudi za to, da nam je v srečnih in nesrečnih dnevih zakonskega življenja vedno stal ob strani. Naša molitev je bila tudi prošnja, da nam Bog pomaga gojiti medsebojno ljubezen in nas ohranja in podpira tudi v prihodnje. Nedeljska božja beseda nas je opogumila, da na poti zakonskega življenja vztrajamo, da bomo močni in se ne bojimo. Že sama nedelja nas je vabila k veselju (gaudete – veselite se), zato smo se radi odzvali povabilu našega župnika Tončka Majca, da se po zahvalni maši še nekol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh