Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podprl Trumpa

Objava: 04. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2017 / 10:49

Podprl Trumpa

Kardinal Timothy Dolan je podprl odločitev ZDA, da ne bodo podpirale organizacij, ki izvajajo ali spodbujajo splav v tujini.

Predsednik škofovske komisije za življenje pri Ameriški škofovski konferenci kardinal Timothy Dolan je podprl odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa (23. januarja), da ZDA ne bodo več denarno podpirale tistih mednarodnih nevladnih organizacij, ki izvajajo ali spodbujajo splav v tujini, kar je pogosto tudi v nasprotju z zakoni držav, v katerih delujejo. Gre za politiko, znano pod imenom Mexico City Policy, katere začetki segajo v leto 1984, ki od omenjenih organizacij zahteva zagotovilo, da ne bodo izvajale oz. dejavno spodbujale k splavu kot načinu načrtovanja rojstev v državah v razvoju. Tovrstno politiko po raziskavi javnega mnenja (Marist Poll), katere rezultate so objavili pred dnevi, podpira kar 83 odstotkov Američanov.

Kardinal Dolan je v izjavi, ki jo je podpisal, poudaril, da je odločitev predsednika Trumpa dobrodošel korak k vnovični vzpostavitvi in okrepitvi pomembne zvezne politike, ki spoštuje najosnovnejšo človekovo pravico, to je pravico do življenja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh