Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Všečni totalitarizem

Objava: 25. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2017 / 14:01

Všečni totalitarizem

Že leta 1931 je angleški pisatelj Aldous Huxley napovedal, da bodo totalitarizmi prihodnosti nadzorovali populacijo sužnjev.

Iz uvodnika neke Družine:

Že leta 1931 je angleški pisatelj (Aldous Huxley) napovedal, da totalitarizmi prihodnosti ... bodo nadzorovali populacijo sužnjev, ki … bodo v služenju uživali. … se ti ljudje svoje zasužnjenosti niti ne bodo zavedali. … V preteklosti je ta radikalizem ustvarjal koncentracijska taborišča in gulage, v prihodnosti pa bo z všečnostjo uničeval tradicionalne vrednote.

In moja prva asociacija? Predlog za izboljšanje družinske politike: vrtci, bolj ali manj brezplačni. Kljub dobronamernosti nanj v prvi vrsti ne gledam z ekonomskega vidika (kaj pomeni za državni in družinski proračun). Prizadene me sporočilo: vrtec je največ in najboljše, kar lahko nudite otrokom.

Neki oče iz časov »pod Italijo«, ko so otroke silili v brezplačne vrtce, je bil jasen: »To je poitalijančevalnica.« Današnja indoktrinacija je veliko bolj prikrita, ponujena kot dobrohotna pomoč staršem. Je res največja korist otrok, da jih že od malega »čredno vzgajamo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh