Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Grenčine v zdravilnih rastlinah

Objava: 23. 06. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2018 / 13:43
Grenčine v zdravilnih rastlinah

Grenčine v zdravilnih rastlinah

Čaj, ki je grenak, ker vsebuje grenčine, pijemo predvsem pri dveh motnjah: pri izgubi teka ter pri dispepsiji.

Foto: Andrej Praznik

Barbara Kozan, mag. farm.

Čaj, ki je grenak, ker vsebuje grenčine, pijemo predvsem pri dveh motnjah: pri izgubi teka ter pri dispepsiji.

Pomanjkanje apetita je pogost pojav pri starejših osebah, lahko pa se pojavi že v zgodnjem, mladostniškem obdobju življenja. Vzroki so različni: okužba, motnje v delovanju prebavnega trakta ali psihosomatske težave.

Dispepsija je sindrom, ki ga spremlja več simptomov. Zaradi slabšega izločanja želodčnih sokov, zmanjšane količine žolča ali zmanjšanega izločanja soka trebušne slinavke se začnejo v želodcu in črevesju nabirati plini, pojavijo se bolečine in slabost v trebuhu in imamo občutek polnosti v želodcu. Kot da bi imeli »kepo v želodcu« po zaužiti hrani.

Pater Simon Ašič je pri teh težavah svetoval pitje čaja iz naslednjih zdravilnih rastlin:
10 % kore...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh