Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Perujci se veselijo papeževega obiska

Objava: 13. 01. 2018 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2018 / 11:32

Perujci se veselijo papeževega obiska

Papež Frančišek bo med svojim že šestim apostolskim obiskom v Latinski Ameriki od 15. do 21. januarja obiskal Čile in Peru.

Papež Frančišek bo med svojim že šestim apostolskim obiskom v Latinski Ameriki od 15. do 21. januarja obiskal Čile in Peru. Tiskovni predstavnik čilskih organizatorjev obiska Arturo Hernandez Salles je za agencijo Fides izjavil, da je papež izrazil posebno željo po srečanju s predstavniki araukanskih Indijancev v Temucu, v Peruju pa se bo v Puertu Maldonadu srečal z Indijanci z amazonskega območja. To bo naredil, ker želi »pri viru spoznati krajevno stvarnost«. Znano je namreč, da se Indijanci tako v Čilu kot v Peruju borijo za priznanje svoje kulturne identitete ter pravice do zemlje, so ogroženi zaradi izsekavanja gozdov in izkoriščanja zemeljskega bogastva.

Perujski kardinal Luis Cipriani Thorne, nadškof v Limi, pa je za Radio Vatikan povedal, da se Perujci zelo veselijo papeževega obiska pri njih od 18. do 21. januarja. »Peru je zelo katoliška dežela, je zelo blizu svetemu očetu.« Njeno veliko bogastvo so svetniki. »Vsak Perujec se čuti zelo blizu sv. Rozi iz Lime, sv....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh