Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Katoliški vrhovni sodnik

Za vas piše:
Andrej Naglič
Objava: 25. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.08.2018 / 13:05

Katoliški vrhovni sodnik

Ali je utemeljen strah, ki ga v ZDA (pa tudi pri nas) širijo pred Brettom Kavanaughom, Trumpovim kandidatom za sodnika vrhovnega sodišča?

V začetku julija je Donald Trump imenoval kandidata za novega vrhovnega sodnika. S tem je izpolnil predsedniško dolžnost, da po odstopu ostarelega sodnika Anthonyja Kennedyja omogoči senatu izvolitev manjkajočega člana deveterice. Na izpraznjeno mesto je predlagal Bretta Kavanaugha, ustavnopravnega originalista in aktivnega katoličana. S kandidatom je Trump izpolnil predvolilno obljubo, da bo na vrhovno sodišče umeščal pravnike, ki bodo ustavo razlagali glede na njen izvorni pomen, ki neposredno izhaja iz krščanske vere in klasičnih liberalnih vrednot ustanovnih očetov ZDA.

Glasno nasprotovanje

Trumpova odločitev je v delu javnosti naletela na glasno nasprotovanje. Vzhajajoča mlada zvezda demokratov, demokratična socialistka Alexandria Ocasio – Cortez, je na internetu »čivknila«, da je Kavanaugh »avtomatično diskvalificiran«. Njegovo stališče o splošni izvzetosti predsednika iz kazenskih preiskovalnih dejanj naj bi bilo prejudicirano, zlasti v luči aktualnih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh