Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozabljena Cerkev?

Objava: 22. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2018 / 08:46

Pozabljena Cerkev?

Na vprašanje, koliko Cerkva imamo, bo kristjan odgovoril, da tri. Prva je naša, tostranska, zgodovinska. Bojujoča se Cerkev.

Na vprašanje, koliko Cerkva imamo, bo kristjan odgovoril, da tri. Prva je naša, tostranska, zgodovinska. Bojujoča se Cerkev. Druga Cerkev obsega vse tiste pokojne kristjane, ki v očiščujočem ognju vic čakajo, da pridejo k Bogu. Tretja Cerkev je seveda Cerkev odrešenih, ki so že v Božji luči.

Katera od teh treh Cerkva je številčno najbolj obsežna, ve samo Gospod Bog. A naša pamet lahko tvega neko svojo hipotezo: da je mogoče najštevilnejša očiščujoča se Cerkev, Cerkev vic.

Argumenti za to domnevo, ki je seveda brez teološke podlage? Glavni je videti v velikanski razrasti človeškega prebivalstva v zadnjih sto letih. Zdaj nas je že sedem milijard, če ne že osem. Priti iz tega našega človeškega položaja naravnost v nebesa, se pravi v samo bližino Večnega, ne more biti lahko. To je na primer izvedela Mala Terezija od očeta, a to je gotovo bila izjema. Dejansko bo vse, kar je rešeno, moralo skozi vice. To pa ni kakšen letoviški kraj. Neka svetnica je rekla, da je ogenj v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh