Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dušan Merc je samo eden izmed nas

Objava: 22. 12. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2018 / 14:19

Dušan Merc je samo eden izmed nas

V Sloveniji nas je več kot 20 tisoč pedagoških delavcev, ki smo svojo poklicno kariero posvetili vzgoji in izobraževanju otrok in mladine.

V Sloveniji nas je več kot 20 tisoč pedagoških delavcev, ki smo svojo poklicno kariero posvetili vzgoji in izobraževanju otrok in mladine. Vsak dan se srečujemo z različnimi oblikami nasilja v širšem družbenem okolju in vse to se zrcali tudi v vzgojno-izobraževalnih zavodih.
Že desetletja smo prepričani, da moramo slediti cilju ničelne tolerance pri vsakršni vrsti nasilja. Veliko se v javnosti razpravlja o tem, ali naj šola samo izobražuje ali tudi vzgaja. Kakšne oblike sodelovanja s starši naj bi spodbujale šolske oblasti, da bi vzgojna, ne le izobraževalna prizadevanja peljala v dobro otrok, učencev, naših bodočih odraslih državljanov?

Ob takšnih primerih, kot se je zgodil med devetošolci na Osnovi šoli Prule, pa se vsaj malo predramimo. Čeprav imajo šole vzgojne načrte, smo učitelji in vodstveni delavci pogosto nemočni. Včasih se starši odzovejo na način, da ne želijo ali ne zmorejo videti našega prizadevanja in pomoči, ki jo nudimo pri vzgoji njihovih otrok. Odzov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh