Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kruh brez glutena s sadno kvasno vodo

Objava: 09. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2019 / 12:19
Kruh brez glutena s sadno kvasno vodo

Kruh brez glutena s sadno kvasno vodo



Zamesitev

    60 g sadne kvasne vode
    60 g ajdove moke
    400 g mlačne vode (30–32 °C)
    500 g ajdove moke
    80 g mletega lanu.
    10 g soli
    1 jušna žlica vode
Kvasno vodo in 60 gramov ajdove moke zmešamo v kozarčku, pokrijemo in pustimo nekaj ur, da naraste in se pojavijo mehurčki; če gre počasi, naj stoji čez noč. Masi primešamo mlačno vodo in ajdovo moko. Pustimo vzhajati pol ure, dodamo sol in žlico vode. Gnetemo (lahko v mešalniku) 5 minut, testo je zelo lepljivo. Na koncu dodamo prgišče orehov. Čim več jih dodamo, tem okusnejši je kruh.

Pokrijemo s pokrovom ali folijo in pustimo vzhajati 4 ure ali več, odvisno od kondicije kvasne vode. Testo naraste, se zmehča.

Oblikovanje in peka hlebca

Vse delamo z lopatico, saj je testo lepljivo. Testo zvrnemo na nepomokano površino, pomokamo in spet zvrnemo....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh