Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Med dvema (s)poloma

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 16. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.03.2019 / 12:19

Med dvema (s)poloma

Mesec marec je zaznamovan s tremi prazniki: mednarodnim dnevom žena ter krščanskima praznikoma sv. Jožefa in Marijinega oznanjenja.

Mesec marec je zaznamovan s tremi prazniki: mednarodnim dnevom žena ter krščanskima praznikoma sv. Jožefa in Marijinega oznanjenja. Med 19. in 25. marcem praznujemo teden družine, ki bo letos posvečen družinam z majhnimi otroki. V soboto, 16. marca, bo v Šentvidu nad Ljubljano 2. vseslovensko srečanje mož.

Razlike med moškimi in ženskami najraje opišemo s stereotipi: moški so z Marsa, ženske z Venere; moški so modri, ženske roza itd. Resničnost je mnogo bolj zapletena. Čeprav zakonci živimo skupaj dolga leta in si delimo prav vse, smo drug drugemu še vedno skrivnost. Včasih nam je to všeč, drugič ne, vsak dan pa se moramo oboji truditi za edinost, ljubezen in spoštovanje.

Da družina funkcionira, si moramo porazdeliti opravila v gospodinjstvu, skrb za otroke, za zaslužek ... Če bi se mož in žena med seboj borila za enakost, ravnovesja ne bi dosegla. Če pa se zavedata, da je pomembneje, da se vsi v družini dobro počutijo, sta lahko bolj ustvarjalna pri iskanju rešit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh