Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več Evrope!

Za vas piše:
Bogdan Vidmar
Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2019 / 13:39

Več Evrope!

V soboto, 6. aprila, je bil v Italiji (letos v Milanu) pod geslom »Evropa, (znova) najdi svojo identiteto« dan družbenega nauka Cerkve.

V soboto, 6. aprila, je bil v Italiji (letos v Milanu) pod geslom »Evropa, (znova) najdi svojo identiteto« dan družbenega nauka Cerkve, ki sta ga pripravila La Nuova Bussola Quotidiana in Osservatorio Van Thuan. Tržaški škof mons. Gianpaolo Crepaldi in drugi sodelujoči so na Evropo pogledali skozi načela družbenega nauka Cerkve.

Kristjani ne moremo soglašati z Evropsko unijo (EU), ki zahteva odpoved razumevanju »skupnega dobrega«, »subsidiarnosti«, »laični državi« in drugim načelom družbenega nauka Cerkve.
Ali je Evropa skupnost skupnosti in sledimo modelu Avstro-Ogrske, kjer so narodi in države vendarle imele neko avtonomijo? Ali pa sledimo modelu Napoleona in EU ustvarja nov imperij? Ali je za EU subsidiarnost le v tem, da vsaka država izvede to, kar odloči bruseljska birokracija, ali v tem, da se o pomembnih vprašanjih vsaka država odloča sama? Na primer, če hočejo nekatere države podpirati istospolne skupnosti in financirati abortus po v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh