Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ko otroka ni in ni

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 15. 06. 2019 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2019 / 13:12

Ko otroka ni in ni

Neplodnost je vse pogostejša težava sodobnega sveta in statistika pravi, da tudi v Sloveniji že vsak šesti par poišče zdravniško pomoč.

Neplodnost je vse pogostejša težava sodobnega sveta in statistika pravi, da tudi v Sloveniji že vsak šesti par poišče zdravniško pomoč, ker mu ne uspe zanositi. Visoka številka marsikoga preseneti, saj je problem neplodnosti v družbi še vedno velik tabu. Večina prizadetih parov o tej težki izkušnji ne govori rada, okolica pa ne ve, kako do njih pristopiti, kaj jih vprašati. Kakšne so možnosti, če se soočimo s to težko diagnozo, ki se dotakne prav vseh vidikov življenja para?

Medicina o neplodnosti govori, ko par ne uspe zanositi po enem letu rednih spolnih odnosov. Če je ženska starejša od 35 let, pa o neplodnosti govorimo že po šestih mesecih neuspešnega poskušanja. Diagnozo neplodnosti dobi tudi ženska, pri kateri se ponavljajo spontani splavi. Vsekakor panika že po nekaj mesecih poskušanja ni potrebna. Ženska, mlajša od 35 let, za spočetje otroka v povprečju potrebuje kar pol leta.

Med vzroki so lahko tudi pesticidi iz okolja

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh