Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 19. 10. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2019 / 12:35

Žebljico na glavico

Splošno prepričanje je bilo, da se ljudem pod socializmom toži po svobodi, po demokraciji, po odgovornosti, po redu, po poštenem delu in poštenem plačilu.

Splošno prepričanje je bilo, da se ljudem pod socializmom toži po svobodi, po demokraciji, po odgovornosti, po redu, po poštenem delu in poštenem plačilu. A kaže, da so desetletja strahovlade in sprevrnjenih vrednot vse preveč naših ljudi pohabila. Poplitveni in otopeli smo bili dosti bolj, kot si drznemo priznati. Zdi se, da se podoba človeka iz zadnjih let socializma zelo približuje podobi današnjega migranta, ki ga na Zahod vleče le bleščavi del evropskega življenja.

Zaveza /odgovorni urednik Lenart Rihar


Skozi tisočletja so se nabirale izkušnje in je zorela modrost, kako oblikovati skupno življenje, da bo čim manj spopadov, krivic in trpljenja. To modrost so narodi prelivali v svoje običaje, v svoja pravila skupnega življenja, v svoje ustave. Spoštovati ustavo pomeni spoštovati sodržavljane in zgodovinsko modrost svojega naroda. A danes se zgodovinske izkušnje z dragocenimi nauki vse bolj pozabljajo, duh ustave pa se razblinja. V Sloveni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh