Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žlahtna ostrina

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 21. 12. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2019 / 13:48

Žlahtna ostrina

Z nagradami in priznanji je tako, da mnogokrat sprožijo pogovore o tem, kdo in zakaj jih je dobil, pa tudi kdo in zakaj bi jih moral dobiti.

Z nagradami in priznanji je tako, da mnogokrat sprožijo pogovore o tem, kdo in zakaj jih je dobil, pa tudi kdo in zakaj bi jih moral dobiti. Ene so bolj odmevne, druge manj. Njihov ugled se skozi čas gradi tudi s tem, komu so podeljene. Letošnji prejemniki častnih priznanj Boruta Meška so zagotovo takšni, da bodo ugled priznanj, ki jih podeljuje Združenje novinarjev in publicistov, le še povzdignili. Častno priznanje za publicistične dosežke na področju razkrivanja novejše slovenske zgodovine je prejel Igor Omerza, za posebne dosežke na področju novinarstva novinarka TV Slovenija Lidija Hren z ekipo EkstraVisor, za življenjsko delo pa Alenka Puhar. Zadnja leta prispevke slednje beremo tudi v Slovenskem času.

O očaranosti nad njeno vedno jasno oblikovano mislijo je v utemeljitvi nagrade spregovoril Aleš Maver in dodal še spoštovanje nad tem, kako zna nagrajenka tudi v zasebnih pogovorih, ne le v zapisih, jasno misel povedati tudi z ostrino. »Ostrino današnja pomehkužena druž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh