Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Socialno vprašanje je temeljna vez zgodovine

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 09. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2019 / 13:52

Socialno vprašanje je temeljna vez zgodovine

Nedavno me je poklical podjetnik in očital, da sem v svojih nastopih o socialnem vprašanju pristranski, da vidim samo delavce, nikoli podjetnikov.

Nedavno me je poklical podjetnik in očital, da sem v svojih nastopih o socialnem vprašanju pristranski, da vidim samo delavce, nikoli podjetnikov. Bil je korekten in povsem drugačen od nekaterih »demokratov« kristjanov, ki mi očitajo zastopanje komunističnih idej. Zavzemanje za socialno pravičnost se jim zdi protidemokratično, filokomunistično. Pozabljajo, da je ljubezen do bližnjega kot temeljna norma krščanstva in pravega humanizma bistveno starejša. Nikomur ni lahko v življenju. Naša skrb velja pomoči potrebnim.

Sem obrtniški otrok. Ne vem, ali so me v otroštvu javno bolj zasmehovali zaradi vernosti ali pripadnosti »izkoriščevalskemu razredu«. Od očetovega čevljarstva mi je ostalo v spominu, da je bila dogovorjena plača delavcem glede višine pa tudi časa izplačila sveta kot lastnina. Ni milost, je pravica delavca in prednostna obveznost delodajalca.

Socialno vprašanje je temeljna vez zgodovine. Navzoče je v vseh obdobjih in sistemih. Za krščanske socialce, ki se...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh