Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakon v krizi

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 23. 02. 2019 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2019 / 15:02

Zakon v krizi

Mladi se vse redkeje poročajo. Kar 60 % novorojenčkov se rodi neporočenim parom. Ko pogledam okrog sebe, se mi to zdi kar opazno.

Mladi se vse redkeje poročajo. Kar 60 % novorojenčkov se rodi neporočenim parom. Ko pogledam okrog sebe, se mi to zdi kar opazno. Nisem pa si predstavljala, da je civilnih porok v Sloveniji dvainpolkrat več kot cerkvenih. Po drugi strani pa je med katoličani vse več parov, ki se še niso odločili za sklenitev zakonske zveze, čeprav že imajo otroke.

Kaj lahko storimo? Prepričevanje, naj se vendarle poročijo, moraliziranje, kaj se spodobi in kaj ne, kaj šele kazanje s prstom na »koruznike« … ni prava pot. Poroka mora biti svobodna odločitev dveh odgovornih oseb.

Papež Frančišek nam namesto prepričevanja predlaga pričevanje. Naj mladi vidijo lepoto svetega zakona. Na svetovnem dnevu družin na Irskem lani avgusta je zbranim povedal anekdoto iz svojega otroštva: »Spomnim se enkrat, imel sem pet let, ko sem vstopil v hišo. In tam v jedilnici, oče je prišel malo pred mano iz službe, sem videl, kako je oče poljubil mamo. Tega ne bom nikoli pozabil! Bil je utrujen od dela, a...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh