Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pandemija je pokazala, kdo smo ljudje v resnici

Objava: 28. 03. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2020 / 12:01

Pandemija je pokazala, kdo smo ljudje v resnici

V času, ko nas je epidemija novega koronavirusa večino zaprla med zidove stanovanj, se misli hitro usmerijo v vse negativno.
Mnenja
JERCA POLC

V času, ko nas je epidemija novega koronavirusa večino zaprla med zidove stanovanj, se misli hitro usmerijo v vse negativno, kar nas obdaja. Tako lepi pomladni dnevi, pa ne moremo na piknik s prijatelji, in kar je še huje, od vsepovsod poslušamo o neodgovornežih, ki to vseeno počnejo. Vsepovsod sta negotovost in strah in hitro se zgodi, da postanemo zamorjeni in nesrečni. Toda imamo nekaj, česar ljudje še pred nedavnim niso imeli: internet in družbena omrežja. Navadno pred njimi svarijo, zdaj pa je čas, ko zares služijo svojemu namenu: ustvarjajo skupnost in povezujejo ljudi. Spodbudni tviti, deljenje videoposnetkov, ključnikov in šal ter navsezadnje tudi memi, vse, da se počutimo manj osamljene.

Prvo, kar se je po internetu v tem času razmahnilo, so bili videoposnetki Italijanov, kako prepevajo in plešejo na balkonih. Tudi do nas je prišlo; v lastno zabavo, predvsem pa v podporo zdravstvenim delavcem, smo Slovenci vzeli glasbila in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh