Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Govško brdo

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 11. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2020 / 13:47
Govško brdo

Govško brdo

Lanskega junija je bila za naj planinsko pot leta 2019 pri nas izbrana Rečiška planinska krožna pot, ki povezuje vrhove okrog Rečiške doline zahodno od Laškega.


Lanskega junija je bila za naj planinsko pot leta 2019 pri nas izbrana Rečiška planinska krožna pot, ki povezuje vrhove okrog Rečiške doline zahodno od Laškega. Ta naziv ji je prinesel tudi denarna sredstva, zato so jo člani Planinskega društva Laško na več odsekih obnovili in utrdili. Rečiška krožna pot je dolga 35 km, prehodimo jo lahko v dvanajstih urah. To je za kratke zimske dni seveda prevelik zalogaj, zato bomo šli tokrat le do prvega vrha na njej – do 811 m visokega Govškega brda.

Rečiška krožna pot se začne in konča v Laškem, ki leži ob Savinji deset kilometrov južno od Celja. Kraj je bil poseljen že v času Keltov, novodobno naselje, ki je nastalo pod gradom Tabor ob vznožju Huma, pa pisni viri prvič omenjajo sredi 12. stoletja. Laško se je močneje razvilo v prvi polovici 19. stoletja, ko so med Celjem in Zidanim Mostom zgradili cesto in potem še železni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh