Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupne vrednote?

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 11. 07. 2020 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2020 / 08:01

Skupne vrednote?

Lani novembra je bil na obisku v Sloveniji Jack Valero, predstavnik za stike z javnostjo britanske prelature Opus Dei in soustanovitelj projekta Catholic Voices, ki katoliške laike usposablja za medijske nastope.

Lani novembra je bil na obisku v Sloveniji Jack Valero, predstavnik za stike z javnostjo britanske prelature Opus Dei in soustanovitelj projekta Catholic Voices, ki katoliške laike usposablja za medijske nastope. Med drugim je predstavil glavna načela, ki po njegovem prepričanju, utemeljenem na številnih konkretnih izkušnjah, omogočajo dobro sporazumevanje v okvirih pluralne medijske razprave. Kot najpomembnejše načelo, ki naj bi ga upoštevali (ne le katoliški) udeleženci javnih razprav, je izpostavil naslednjo držo: Pomembno je, da v pogovoru poiščeš skupno vrednoto in gradiš dialog na tej vrednoti.

Valero je namreč prepričan, da je tako rekoč z vsakim sogovornikom, tudi če se zdi, da si z njim glede nekega vprašanja v izključujočem nasprotju, mogoče najti skupno vrednoto, ki bo slednjič omogočila spoštljiv pogovor ter tako vodila k zbliževanju stališč. V drugem torej dosledno videti dobro in tako v medijskem okolju, ki večinoma daje prednost ostrim konfrontacijam, ustvar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh