Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Preštevanje dediščine

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 08. 08. 2020 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2020 / 06:36
Preštevanje dediščine

Preštevanje dediščine

V začetku letošnjega leta je Slovenska škofovska konferenca izdala 5. številko publikacije Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji 2019; na skoraj dvesto straneh so zajeli statistične podatke o verskih, pastoralnih, dobrodelnih in drugih dejavnostih.

V začetku letošnjega leta je Slovenska škofovska konferenca izdala 5. številko publikacije Letno poročilo Katoliške cerkve v Sloveniji 2019; na skoraj dvesto straneh so zajeli statistične podatke o verskih, pastoralnih, dobrodelnih in drugih dejavnostih. Eden od razdelkov prikazuje podatke o stanju sakralne kulturne dediščine, ta je za Katoliško cerkev, kot so zapisali v uvodu, izrednega pomena, saj ima v lasti in posesti 2901 cerkva in drugih sakralnih objektov.

Da gre pri statističnih poročilih za uveljavljeno prakso cerkvenih ustanov, pravi Franci Petrič, saj podobna poročila pripravljajo tudi škofovske konference v sosednjih državah in po svetu. »Krajevne Cerkve želijo 'iz prve roke' dati ljudem podatke o stanju in delovanju Cerkva. Tako se izognemo širjenju nepreverjenih informacij, ki begajo ljudi, zbujajo nepotrebno neza­upanje in končno škodujejo ugledu Cerkve.«

Tudi preštevanje cerkva in kapel je po besedah Petriča že stara praksa. »To npr. sodi v š...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh