Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Minimalni etični standard za spraševanje vesti

Jože Dežman
Za vas piše:
Jože Dežman
Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2020 / 08:57

Minimalni etični standard za spraševanje vesti

Uredništvo Slovenskega časa se je odločilo za objavo Izjave Slovenske akademije znanosti in umetnosti o kršitvah človekovih pravic v Sloveniji po drugi svetovni vojni.

Uredništvo Slovenskega časa se je v okviru nedavnega evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov (obhajali smo ga 23. avgusta) odločilo za objavo Izjave Slovenske akademije znanosti in umetnosti o kršitvah človekovih pravic v Sloveniji po drugi svetovni vojni z datumom 2. junija 2009 (besedilo za interno razpravo na SAZU so najprej objavili v programski knjižici posveta Slovenska sprava, ki ga je SAZU priredila 24. junija letos). Sam sem predlagal, da bi v zborniku tega posveta objavili tudi dokumente dr. Jožeta Trontlja, ki se je kot predsednik akademije zelo zavzemal, da bi SAZU izjavo sprejela.

Izjava ima še danes aktualno sporočilo, zato je prav, da pride do čim širše javnosti. Natančneje bi sicer lahko v njej zapisali nekatere pravne opredelitve, dodali nekatera od takrat odkrita dejstva, tudi nekatere sodbe, ki so se na podlagi vsega, kar se je zvedelo, zgodilo, spremenilo v dobrem desetletju, bi bilo mogoče dopolniti.

Danes ve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh