Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Red za zasluge dr. Edvardu Gobcu

Za vas piše:
M P
Objava: 05. 09. 2020 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2020 / 08:34
Red za zasluge dr. Edvardu Gobcu

Red za zasluge dr. Edvardu Gobcu

Generalna konzulka RS v ZDA Alenka Jerak je 31. avgusta na Slovenski pristavi v Clevelandu dr. Edvardu Gobcu vročila državno odlikovanje red za zasluge za življenjsko delo.


Generalna konzulka RS v ZDA Alenka Jerak je 31. avgusta na slovesnosti na Slovenski pristavi v Clevelandu dr. Edvardu Gobcu v imenu predsednika Boruta Pahorja vročila državno odlikovanje red za zasluge za življenjsko delo in prispevek k prepoznavnosti Slovenije ter obogatitev spoznanj o dosežkih slovenskih ustvarjalcev po vsem svetu.

Dr. Gobec, filozof, sociolog, antropolog in zaslužni profesor Državne univerze Kent, je tudi ustanovitelj in ravnatelj Slovensko-ameriškega raziskovalnega centra, v okviru katerega je več desetletij požrtvovalno raziskoval, zbiral in arhiviral podatke o slovenskih priseljencih in njihovih potomcih, ki so v ZDA s svojim ustvarjalnim delovanjem na različnih področjih pustili močan pečat, so zapisali v utemeljitvi. Njegova dognanja so zbrana v knjigi Slovenski ameriški izumitelji in inovatorji, ki je izšla pri založbi Družina, velik de...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh