Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dobri pastirji in občestvo

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 25. 01. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2020 / 13:23

Dobri pastirji in občestvo

Konec minulega tedna smo se s sodelavci odpravili v Nemčijo, v benediktinski samostan Münsterschwarzach, kjer smo se udeležili praznovanja 75-letnice p. Anselma Grüna.

Konec minulega tedna smo se s sodelavci odpravili v Nemčijo, v benediktinski samostan Münsterschwarzach, kjer smo se udeležili praznovanja 75-letnice p. Anselma Grüna. Kaj je, kar privlači pri p. Anselmu in njegovih delih (njegove knjige prodajajo v milijonih izvodov in so prevedene v 34 jezikov)? Poleg karizme gotovo jasna misel, iskrenost, prijaznost; pa dobrota in ljubezen, ki ju izžareva in živi. Vse te lastnosti izžareva tudi samostan, v katerem živi. Ko smo v soboto dopoldne stopili skozi mogočni portal benediktinskega samostana, smo se počutili sprejete, do večera že kot del občestva. Preveval nas je občutek, da spadamo zraven. Prijazni, gostoljubni patri!

Odprtost in prijaznost se zrcalita tudi zunaj samostanskega kompleksa. Povsod v okoliških krajih smo našli odprta vrata cerkva, na podbojih hiš napise 20 G + M + B 20, na pročeljih verska znamenja.

Rojstni dan p. Anselma smo obhajali v dnevnem ritmu samostana: skupaj s patri smo molili večernice in po pogo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh