Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Da ne bi ogrozili igralcev in gledalcev

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 31. 10. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2020 / 07:15
Da ne bi ogrozili igralcev in gledalcev

Da ne bi ogrozili igralcev in gledalcev

Negotovo stanje ob širjenju koronavirusa je zarezalo tudi v jubilejno izvedbo Škofjeloškega pasijona, ki bi morala biti od 20. marca do 11. aprila prihodnje leto, ob 300. obletnici nastanka dramskega besedila p. Romualda Marušiča.


Negotovo stanje ob širjenju koronavirusa je zarezalo tudi v jubilejno izvedbo Škofjeloškega pasijona, ki bi morala biti od 20. marca do 11. aprila prihodnje leto, ob 300. obletnici nastanka dramskega besedila p. Romualda Marušiča. Uprizoritev, prvo po vpisu na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine, so zamaknili za leto dni, v postno-velikonočni čas leta 2022. »Odločitev smo sprejeli zgodaj z namenom, da ne bi ogrozili igralcev, gledalcev, občanov,« so pojasnili vodja projekta Jakob Vrhovec, režiser Borut Gartner, župan Tine Radinja in gvardijan kapucinskega samostana br. Jožko Smukavec.

»Že ko sem sprejemal režijo, sem se zavedal, da bo tokratni Pasijon nekaj posebnega. Koronavirus je še dodaten 'pasijon' in kot režiser moram biti izjemno previden, skrben do sodelujočih. Ogromno časa posvetim osebnemu stiku s sodelujočimi, ker prek tehnike ne moreš izvedeti...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh