Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmevi

Objava: 19. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2020 / 11:16

Odmevi

V letošnjem adventu me spremlja sporočilo papeža Frančiška v videu med koncertom Klic dobrote, ko je čestital Slovenski karitas za tri desetletja dobrodelnega prizadevanja in nagovoril slovenske državljane.
Imamo izbiro

V letošnjem adventu me spremlja sporočilo papeža Frančiška v videu med koncertom Klic dobrote, ko je čestital Slovenski karitas za tri desetletja dobrodelnega prizadevanja in nagovoril slovenske državljane. Njegova gesta je širše priznanje Sloveniji, ki ga krvavo potrebujemo. Ko kdaj iz tujine ujamemo koga reči, da bomo Slovenci sami, torej brez odločnejše podpore Zahoda, dokler ne bomo stopili v pravo demokracijo, vendarle vidimo, da nam prav papeži prihajajo naproti in nas bodrijo na tej na pol prehojeni poti, sv. Janez Pavel II. kar z dvakratnim obiskom.

Wojtylove besede papež ’ma vas rad sicer nekoliko drugače izgovarja tudi papež Frančišek. Poziva nas k edinosti, ki ne pomeni enoličnosti, ampak priznavanje raznolikosti vrlin, karizem in značajev, ki pa naj služijo skupnemu dobremu. Najbolj so me v papeževem videu nagovorile evangeljske besede: Kjer ni edinosti, ni Gospodovega duha. Tega slovenskemu narodu bolestno primanjkuje. To vemo vsi. Zar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh