Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V postni čas z bučnimi semeni

Objava: 29. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2020 / 10:00
V postni čas z bučnimi semeni

V postni čas z bučnimi semeni

Bučna semena so zapostavljeno živilo, vendar so semena buč golic zeleno zlato. Ni vseeno, ali uživamo bučno olje ali semena.


Bučna semena so zapostavljeno živilo, vendar so semena buč golic zeleno zlato. Ni vseeno, ali uživamo bučno olje ali semena. Slednja vsebujejo številne snovi, ki utrjujejo naše zdravje, če jih redno uživamo. Predvsem zdravje prostate, saj so naprodaj celo bučnice v kapsulah.

Opozorimo na občutljivost maščob v semenih. Večkrat nenasičene maščobe v rastlinskih oljih in vseh semenih si pri uporabi vedno zaslužijo posebno pozornost. Nesorazmerno velika količina maščob omega 6 (v primerjavi z omega 3 in 9) povzroča kopico zdravstvenih težav in tovrstne maščobe zelo hitro podležejo dejavnikom oksidacije – postanejo žarke in tako škodljive. Praženje je priporočeno na temperaturah do 75 ˚C (v pečici, na primer) do največ 20 minut. Daljše izpostavljanje vročini nad 90 ˚C spremeni oz. poškoduje strukturo maščob. Za kuhanje jih na splošno ne priporočajo. To velja za številn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh