Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

79 milijonov Evropejcev živi pod mejo revščine

Objava: 02. 06. 2009 / 08:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

79 milijonov Evropejcev živi pod mejo revščine

Dobrodelna mreža EAPN zbira podpise za uvedbo učinkovitejšega sistema zagotavljanja minimalne pomoči

V Evropi najmanj 79 milijonov ljudi živi pod mejo revščine, trenutna finančna in gospodarska kriza pa bo to število še povečala in še poslabšala položaj že prizadetih, je povedala podpredsednica evropske dobrodelne mreže EAPN (European Anty-Poverty Network), ki zaskrbljeno spremlja razvoj socialnih razmer po celotni Evropi.

Pri dobrodelni mreži EAPN so prepričani, da se bo Evropa brez učinkovitih ukrepov kmalu znašla v dramatični socialni krizi, zato je po njihovem mnenju nujno potreben takojšen odziv. Na njihovo pobudo začenjajo z zbiranjem podpisov za uvedbo učinkovitejšega sistema zagotavljanja minimalne pomoči v Evropi.

25 narodnih dobrodelnih organizacij, združenih v mrežo EAPN, zahteva obsežne pakete ukrepov in dosegljivih ciljev za izogibanje revščini in boj proti le-tej. Pri mreži upajo, da bodo mnogi izkoristili tudi bližajoče se evropske volitve in oddali svoj glas za socialno in solidarno Evropo. Od bodočih evropskih parlamentarcev v tem kriznem obdobju pričakujejo ‘še močnejše prizadevanje za učinkovito vseevropsko strategijo za boj proti revščini’.

http://adequateincome.eu/

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh