Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

8. svetovno srečanje družin bo leta 2015 v Filadelfiji v ZDA

Objava: 04. 06. 2012 / 08:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

8. svetovno srečanje družin bo leta 2015 v Filadelfiji v ZDA

V kratkem nagovoru ob molitvi angelovega češčenja po včerajšnji sveti maši v parku Bresso v Milanu ga je slovesno naznanil papež Benedikt XVI.

Papež Benedikt XVI. je v kratkem nagovoru ob molitvi angelovega češčenja po včerajšnji sveti maši v parku Bresso v Milanu slovesno naznanil, da se bodo katoliške družine na prihodnjem svetovnem srečanju zbrale leta 2015 v Filadelfiji v Združenih državah Amerike. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je sveti oče poleg napovedi 8. svetovnega srečanja družin v različnih jezikih pozdravil zbrane udeležence ter jim izrazil svojo hvaležnost za občestvo Božje družine in za cerkveno izkušnjo, ki jim je bila dana.

Benedikt XVI. je v svojem nagovoru spomnil tudi na beatifikacijo, ki je včeraj potekala v Franciji, kjer je bil za blaženega razglašen dominikanski pater Jean-Joseph Lataste. V nemškem jeziku je še enkrat opozoril na bistveni pomen družine za družbo. Po besedah svetega očeta je družina privilegiran kraj, kjer se človek uči biti človek. Njen prispevek za celostni razvoj osebe je nenadomestljiv, zato je potrebno narediti vse, kar je v naših močeh, da bi ustvarili ozračje, naklonjeno družini. Potrebno pa je tudi moliti za edinost. Sveti oče je družine z vsega sveta ob koncu še spodbudil k solidarnosti s tistimi, ki jih je najbolj prizadela gospodarska kriza ter ponovno posebej spomnil na nedavni potres na severu Italije.

Pred zaključnim blagoslovom se je kardinal Ennio Antonelli, predsednik Papeškega sveta za družino, zahvalil papežu in vsem prisotnim, da so dni srečanja naredili nepozabno za vse udeležence. Pomožni milanski škof Erminio De Scalzi je ob koncu še pojasnil, da je papež Benedikt XVI. 500.000 evrov, ki so bili zbrani med 7. svetovnim srečanjem družin v Milanu, namenil za pomoč prizadetim v potresu.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh