Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

80 let prof. dr. Marijana Smolika

Objava: 01. 12. 2008 / 10:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

80 let prof. dr. Marijana Smolika

Spoštovani slavljenec,

Založba Družina je z velikim veseljem sodelovala pri skupnem načrtu treh ustanov, Teološke fakultete, Celjske Mohorjeve in naše založbe pri izdaji jubilejnega zbornika, s katerim želimo počastiti prof. dr. Marijana Smolika ob njegovi 80 – letnici.

Naj ob tej priložnosti povem, da je bil prof. Marijan Smolik eden tesnih sodelavcev Družine od njene ustanovitve naprej, zlasti pa v času pokoncilske prenove Cerkve na Slovenskem. Danes mladi kolegi v založništvu vse potrebne informacije iščejo po internetu. V času, ko smo mi začeli, interneta še ni bilo, imeli pa smo v bližini prof. Marijana Smolika, ki je vse vedel in bil vedno pripravljen svoje bogato znanje deliti tudi z drugimi.

Bogoslužni in navadni koledarji, življenjepisi svetnikov, liturgična in druga strokovna besedila, ki smo jih v različnih edicijah izdajali pri Družini, nosijo pečat Smolikovega sodelovanja in njegovega znanja. Veliko besedil je napisal sam, druga je prevedel, pri tretjih je sodeloval s svojimi nasveti in enciklopedičnim spominom. In to dolgo vrsto let!



Danes je lepa priložnost, da se Vam, spoštovani slavljenec, iskreno zahvalim in zaželim še veliko duhovno bogatih in delovnih let! Bog vas živi, gospod Marijan!

Dr. Janez Gril, direktor

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh