Zapri
Iskanje

Adventni večer z Magnificatom

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 06. 12. 2018 / 09:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2018 / 10:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Adventni večer z Magnificatom

Uredništvo revije Magnficat je 4. decembra v Galeriji Družina pripravilo adventni večer ob izdaji Adventnega sopotnika.
Uredništvo revije Magnficat je 4. decembra v Galeriji Družina pripravilo adventni večer ob izdaji Adventnega sopotnika. Revija Magnificat je v slovenskem jeziku prvič izšla za veliki šmaren leta 2013 in ima za seboj pet let izhajanja.

»Letošnje leto je za Magnificatovo družino jubilejno tudi zato, ker obhajamo 25-letnico izhajanja na mednarodni ravni, revija pa zdaj izhaja v dvanajstih jezikovnih izdajah,« je uvodoma povedala Barbara Kastelec, koordinatorka revijalnega programa pri založbi Družina.

Urednik br. dr. Miran Špelič je povedal, da je tokratna številka Sopotnika posvečena popotovanju v Betlehem, »resnični adventni sopotnik pa je – on sam,« je dejal in dodal, da je knjižica še posebej prilagojena za molitev v družinah.

Obiskovalci adventnega večera so prisluhnili pesmim Marte Marolt, poklicne glasbenice. V sodelovanju z Radiom Ognjišče je posebej za Magnificat posnela Betlehemsko pesem in pesem Blagoslovi, varuj, ki sta zelo primerni za blagoslavljanje na svete večere. Pesem lahko najdete tule.

Marta Marolt prihaja z Jesenic, v glasbeni šoli se je učila klavir in violino ter nastopala kot solistka, z igranjem pa je spremljala tudi šolski pevski zbor. Na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani je nadaljevala s klavirjem, dodala je še kitaro. Pri Muzicalu Jesus Christ, Superstar, se je kot Marija Magdalena prvič znašla v solistični pevski vlogi. Med študijem glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani jo je vedno bolj vleklo tudi v vokalno glasbo in ta njena predanost je sčasoma prerasla v zaposlitev v Zboru Slovenske filharmonije. Letos je izdala tudi zgoščenko z naslovom Zemlja Kranjska.
Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh