Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškofijska karitas Maribor: Več kot 7500 evrov za upanje

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 04. 03. 2024 / 11:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2024 / 14:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškofijska karitas Maribor: Več kot 7500 evrov za upanje
Branko Maček, predsednik Nadškofijske karitas Maribor. FOTO: Arhiv NŠKM

Nadškofijska karitas Maribor: Več kot 7500 evrov za upanje

V adventno-božičnem času je Nadškofijska karitas Maribor povabila k darovanju za svojo tradicionalno vsakoletno akcijo »Več luči, več upanja«, ki je namenjena otrokom v socialni stiski. V tokratni akciji so od adventa do svečnice zbrali dobrih 7500 evrov.

Kot so sporočili na današnji novinarski konferenci, bodo iz navedenega sklada pomagali predvsem družinam, kjer se je zaradi trenutnih razmer (nenadna brezposelnost, izostanek dohodka, bolezen, dolgotrajna bolniška odsotnost, razpad družine, nepredvidljivi odhodki …) pojavil zaostanek pri plačilu šolske prehrane, oskrbnin v vrtcu in drugih stroškov šolanja. Z delom zbranih sredstev so omogočili nadaljevanje izvajanja učne pomoči na Nadškofijski karitas Maribor.

Na vrata trkajo tudi zaposleni

Na Nadškofijski karitas Maribor opozarjajo, da največje stiske opažajo v primerih, ko družine in posamezniki ne morejo poravnavati osnovnih položnic za nujne življenjske potrebščine (najemnina, elektrika, voda, ogrevanje …) in drugih sprotnih obveznosti. Na njihova vrata trkajo brezposelni, ki prejemajo denarno socialno pomoč in otroške dodatke, pa tudi zaposleni, ki se s težavo prebijajo iz meseca v mesec. Vse več je tudi upokojencev, družin in posameznikov, ki do sedaj še niso potrebovali karitativne pomoči in so jih nenadna stiska, bolezen ali druge okoliščine pahnile v revščino, da ne morejo preživeti samostojno. Na Karitas vedno pogosteje beležijo, da številni iskalci pomoči trpijo zaradi telesnih in duševnih težav.

Dnevno na vrata Nadškofijske karitas Maribor potrka tudi do 250 oseb, ki potrebujejo pomoč.

Karitas Maribor si prizadeva pomagati več otrokom

Kot pravijo na Nadškofijski karitas Maribor, so potrebe vedno večje. V lanskem letu so pomagali 249 otrokom iz 118 družin. »Želimo si, da bi zbrali dovolj sredstev, da bi pomagali vsaj 500 otrokom iz socialno ogroženih družin,« so povedali.

FOTO: Arhiv NŠKM

Zahvaljujejo se vsem darovalcem in dobrotnikom ter ponovno vabijo podjetja in dobre ljudi k solidarnosti. Svoj dar lahko nakažete na:

Nadškofijska karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI 56 0417 3000 1196 398
BIC: KBMASI2X
Koda namena: CHAR
Namen: Več luči več upanja
Referenca: SI12 0000000293059

Nalaganje
Nazaj na vrh