Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Adventno srečanje slepih in slabovidnih

Za vas piše:
Sonja Pungertnik
Objava: 21. 12. 2021 / 09:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2021 / 09:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Adventno srečanje slepih in slabovidnih
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Adventno srečanje slepih in slabovidnih

Slepi in slabovidni se že več let redno srečujejo na adventnih in postnih duhovnih obnovah. V običajnih razmerah so takšna srečanja organizirana v štirih krajih po Sloveniji: Ljubljana, Vipavski Križ, Novo Mesto in Maribor. V času epidemije pa so slepi in slabovidni svoja srečanja preselili na splet.

Tako so se letos v adventu srečali štirikrat. Na prvih treh so se ob krajših nagovorih poglabljali v Božjo besedo adventnih nedelj ter ob spodbudah tudi čez teden vsak zase pripravljali srca na Jezusov prihod.

Adventna priprava je bila bogata dopolnitev dela skupine za duhovno rast, ki jo vodi Sonja Pungertnik in deluje v okviru Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. FOTO: osebni arhiv

Pričevanje Jureta Seška in maša p. Sekolovnika

Na zadnjem srečanju so medse povabili priznanega radijskega voditelja Jureta Seška, sicer tudi začetnika oddaje Luč v temi, ki na Radiu Ognjišče že več kot 25 let vsak mesec ozavešča o življenju in delu slepih in slabovidnih. Juretovemu bogatemu pričevanju je sledila sveta maša, ki jo je daroval p. Miha Sekolovnik.








Nalaganje
Nazaj na vrh