Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Afriki do 110 milijonov odmerkov Moderninega cepiva proti koroni

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 27. 10. 2021 / 05:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2021 / 20:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Afriki do 110 milijonov odmerkov Moderninega cepiva proti koroni
V Afriki, ki ima približno 1,3 milijarde prebivalcev, so doslej cepili komaj pet odstotkov prebivalstva FOTO: Vatican Media

Afriki do 110 milijonov odmerkov Moderninega cepiva proti koroni

Afriška unija bo od ameriškega farmacevtskega podjetja Moderna dobila do 110 milijonov odmerkov cepiva proti koronavirusni bolezni: do konca letošnjega leta naj bi dobavili 15 milijonov odmerkov.

Odposlanec Afriške unije (AU) za boj proti koronavirusni bolezni Strive Masiyiwa je napoved Moderninih odmerkov danes pozdravil kot velik korak v boju proti epidemiji, poroča STA.

Napoved Moderninih odmerkov pomeni velik korak v boju proti epidemiji.

Doslej je AU po njegovih besedah prejela 17 milijonov odmerkov cepiva proti koronavirusni bolezni, v prihodnjih treh tednih jih bo še 35,2 milijona. Na tiskovni konferenci panafriške zdravstvene organizacije CDC je Masiyiwa še pojasnil, da naj bi družba Mastercard prevzela stroške dobave skoraj 17 milijonov odmerkov cepiva, ki naj bi na afriško celino prišli prihodnji mesec.

Cepiva za afriške države centralno kupuje AU, posamezne države pa jih morajo pred tem naročiti.

Da bi v Afriki lahko polno cepili 60 odstotkov prebivalstva, bi potrebovali okoli 1,6 milijarde odmerkov.

V Afriki, ki ima približno 1,3 milijarde prebivalcev, so doslej cepili komaj pet odstotkov prebivalstva. Da bi lahko polno cepili 60 odstotkov prebivalstva, bi potrebovali okoli 1,6 milijarde odmerkov. Po podatkih CDC so doslej v Afriki potrdili slabih 8,6 milijona okužb z novim koronavirusom, umrlo je 217.000 koronabolnikov. Po oceni strokovnjakov naj bi bila dejanska statistika žal občutno večja od uradne.

Nalaganje
Nazaj na vrh