Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Italiji od januarja napovedujejo cepljenje s poživitvenim odmerkom

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 26. 10. 2021 / 18:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2021 / 18:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Italiji od januarja napovedujejo cepljenje s poživitvenim odmerkom
Prednost bodo imeli tisti, ki so se cepili s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson, pri katerem je potreben samo en odmerek FOTO: Shutterstock/arhiv Družine

V Italiji od januarja napovedujejo cepljenje s poživitvenim odmerkom

V Italiji se bodo lahko predvidoma od januarja prihodnje leto vsi prebivalci cepili s poživitvenim odmerkom cepiva proti koronavirusni bolezni, kot so danes sporočili z italijanskega zdravstvenega ministrstva.

Po besedah zdravstvenega podsekretarja Pierpaola Silerija bodo imeli prednost tisti, ki so se cepili s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson, pri katerem je potreben samo en odmerek.

Kdaj bo posameznik cepljen s tretjim odmerkom, bo odvisno od tega, kdaj je bil cepljen s prvim oziroma drugim odmerkom.

Sileri je pojasnil, da bodo tretji odmerek verjetno potrebovali vsi ljudje, in napovedal, da bodo do konca leta nadaljevali cepljenje starejših in zdravstvenih delavcev s tretjim odmerkom cepiva proti koronavirusni bolezni, od januarja naprej pa bo ta ponujen še vsem drugim prebivalcem. Kdaj bo posameznik cepljen s tretjim odmerkom, bo odvisno od tega, kdaj je bil cepljen s prvim oziroma drugim odmerkom. Od cepljenja mora namreč miniti najmanj šest mesecev, poroča STA.

V Italiji je polno cepljenih 44,5 milijona ljudi, kar pomeni 82,3 odstotka starejših od 12 let. 1,1 milijona ljudi je že prejelo poživitveni odmerek. Da bi še povečali precepljenost, od sredine meseca v državi velja pogoj PCT za vse zaposlene, tako v zasebnem kot javnem sektorju. Minuli teden pa si je tamkajšnja vlada zadala nov cilj, in sicer 90-odstotno precepljenost proti koronavirusni bolezni.

Nalaganje
Nazaj na vrh