Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Akademska maša v Mariboru [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 20. 10. 2022 / 07:07
Oznake: Maša, Mladi, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2022 / 19:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Akademska maša v Mariboru [FOTO]
Študentje in njihovi profesorji so se zbrali ob oltarju s prošnjo za božji blagoslov. FOTO: Jože Potrpin

Akademska maša v Mariboru [FOTO]

V sredo, 19. oktobra, je v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru tukajšnja Univerzitetna župnija z župnijskim upraviteljem Primožem Lorbekom na čelu z akademsko mašo, ki jo je ob somaševanju daroval nadškof metropolit Alojzij Cvikl, slovesno začela novo akademsko leto.

Študentje in njihovi profesorji so se zbrali ob oltarju s prošnjo za božji blagoslov. V Mariboru je to 47. akademsko leto zapored. Hkrati so obhajali tudi obletnico posvetitve stolnice. Slovesnosti so se udeležili prorektorica Univerze v Mariboru prof. dr. Mihaela Koletnik, Jože Furman iz kabineta rektorja, predsednik Alma Mater Europaea dr. Ludvik Toplak, dekan Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede prof. dr. Branko Kramberger, prof. dr. Samo Skralovnik, predstavnik Teološke fakultete Ljubljana – enote v Mariboru. Dr. Koletnikova, dr. Toplak in dr. Skralovnik so tudi nagovorili zbrane ob koncu maše. Prepeval je študentski pevski zbor Vdih pod vodstvom Nataše Dolenc. Za druženje in pogostitev po maši so poskrbeli skavti.

Začetek akademskega leta 2022 (pridiga nadškof Cvikl).docx

Več fotografij Jožeta Potrpina pa v spodnji fotogaleriji (klik na prvo fotografijo in drsenje s puščico v levo in desno).

Kupi v trgovini

Piton na kolesu
Za mladino
19,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh