Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drevi maši v Ljubljani in Kopru ob začetku akademskega leta

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 11. 10. 2022 / 07:10
Oznake: Maša, Mladi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2022 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drevi maši v Ljubljani in Kopru ob začetku akademskega leta
Maša ob začetku akademskega leta v enem od preteklih let. FOTO: Arhiv Družine/Tatjana Splichal

Drevi maši v Ljubljani in Kopru ob začetku akademskega leta

V novo študijsko leto so prejšnji teden vstopili tudi študenti. Da bi bilo leto blagoslovljeno in polno uresničenih izzivov, ni odveč, da se tako študenti kot profesorji priporočijo Bogu in mu izročijo svoje želje in prošnje.

Tradicionalno vsako leto v slovenskih univerzitetnih mestih potekajo svete maše ob začetku akademskega leta. Danes bosta maši v Ljubljani in Kopru, naslednjo sredo pa še v Mariboru.

Maša v ljubljanski stolnici ob 18.30

Slovesna maša v čast Svetemu Duhu ob začetku akademskega leta 2022/2023 za študente, profesorje in zaposlene na ljubljanskih fakultetah in drugih visokošolskih ustanovah bo danes, 11. oktobra, ob 18.30, v ljubljanski stolnici. Mašo bo daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

Maša ob začetku akademskega leta v Ljubljani bo ob 18.30, v Kopru pa ob 20. uri. V Mariboru bo maša v sredo, 19. oktobra, ob 19. uri.

Maša v Kopru ob 20. uri

Sveta maša za študente, profesorje in zaposlene na Univerzi na Primorskem, Znanstveno-raziskovalnem središču Koper, fakultetah in visokošolskih zavodih v Izoli, Kopru, Portorožu in Piranu bo tudi v Kopru, in sicer v tamkajšnji cerkvi sv. Ane. Maša bo nocoj ob 20. uri.

Maša v Mariboru naslednjo sredo

Tudi v Mariboru bodo začetek akademskega leta zaznamovali z mašo. Ta bo v sredo, 19. oktobra, ob 19. uri, v mariborski stolnici. Kot poudarjajo, je maša namenjena vsem, ki so vključeni v univerzitetno izobraževanje, še posebej študentom in profesorjem. Maševanje bo vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. S petjem bo sodeloval zbor Univerzitetne župnije.

Sveto mašo ob začetku akademskega leta so že obhajali na Teološki fakulteti, in sicer minuli četrtek. Vodil jo je dekan dr. Janez Vodičar SDB.




Kupi v trgovini

Teologija telesa za mlade - učbenik
Za mladino
23,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh