Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali bomo zares ukinili sami sebe?

Jože Strgar
Za vas piše:
Jože Strgar
Objava: 30. 11. 2022 / 12:41
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2022 / 13:17
Ali bomo zares ukinili sami sebe?
FOTO: Unsplash

Ali bomo zares ukinili sami sebe?

V javnosti slišimo in v medijih beremo, da namerava ministrica za kulturo, gospa Asta Vrečko, ukiniti Muzej slovenske osamosvojitve. Komaj je zaživel in že zbral ter registriral nekaj avtentičnih dejstev, osnovnih podatkov o nastajanju, to je rojstvu naše države, pa je že na pohodu nekdo, celo javna politična oseba, ki bi to preprečila.

Ta namera je že na prvi pogled nekaj povsem neverjetnega. Redno registriramo že rojstvo vsakega otroka – ne nekje kar tako, ker se nam tako ravno zljubi, ampak skrbno ter vsakega posebej. Osnovni podatki so nam potrebni ves čas življenja, našim zanamcem – in še mnogo dlje – dajejo neko vrednost. Vse to je enako ali še bolj pomembno, ko skrbimo za rast in razvoj naroda in svoje države.

Za nas, ki smo pri rojstvu države aktivno sodelovali in ob tem doživljali vso resnobo tistega časa ter z njo ves strah in tudi veselje, je to še toliko težje. Za vse nas je to, kar je v programu sedanje oblasti, pravo razočaranje, še huje, pravo sramotenje nas vseh, ki smo s svojim delom in s svojim življenjem storili, kar je bilo mogoče in potrebno, da smo »rodili« svojo državo.

V prvem letu po propadu komunizma, ko smo še imeli Jugoslavijo in smo v kaotičnih razmerah vodili javno upravo, smo bili posebej na udaru, na življenjski preizkušnji. Posebej na udaru je bila Ljubljana, pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh