Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali ste že slišali tisto o papežu?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 09. 2015 / 08:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ali ste že slišali tisto o papežu?

Ali ste že slišali tisto o papežu?

Kampanja »Nasmejmo se s papežem« zbira sredstva za pomoči potrebnim pred Frančiškovim obiskom v ZDA.

»Suša v Kaliforniji je tako huda, da ljudje v dolini Napa papeža prosijo, naj jim vino spremeni v vodo.«



Šala o sloviti vinorodni dolini v Združenih državah Amerike, ki jo je v svoji oddaji uporabil ameriški voditelj Conan O’Brien, naj bi »ogrela« ljudi za novo digitalno kampanjo z naslovom »Nasmejmo se s papežem« (Joke with the Pope), s pomočjo katere si pobudniki prizadevajo zbrati prostovoljna sredstva v podporo enemu izmed treh projektov, ki ga pripravljajo pred papeževim zgodovinskim obiskom v ZDA konec tega meseca.

Kampanjo so na letošnji mali šmaren pričele Papeške misijonske družbe v Združenih državah Amerike, na voljo pa bo tudi kot mobilna aplikacija. Misijonske družbe oznanjajo evangelij po vsem svetu, predvsem na revnih in oddaljenih območjih.

Zamisel je že pritegnila pozornost ameriškega igralca in komika Billa Murraya, ki so ga misijonske družbe imenovale za »častnega svetovalca papeške komedije«.

»Vsi smo navdušeni nad sporočilom in pomenom svetega očeta in nad dejstvom, da prihaja v Združene države, zato se želimo na obisk dobro pripraviti in narediti nekaj pomenljivega, da izkoristimo ta trenutek ter skušamo v svetu spodbuditi spremembe«, je pojasnil p. Andrew Small, narodni direktor Papeških misijonskih družb v ZDA.

Do 2. oktobra lahko ljudje – ne le katoličani –prispevajo šalo v pisni obliki ali kratek video posnetek samih sebe med pripovedovanjem šale na spletno stran Nasmejmo se s papežem (jokewiththepope.org). Izberejo lahko tudi projekt, ki ga želijo s šalo podpreti: pomoč potrebnim otrokom v Argentini, izgradnjo domov za brezdomce v Etiopiji ali hrano za lačne v Keniji.

Organizacija bo najbolj smešno šalo razglasila 5. oktobra, zmagovalec bo prejel naziv »papežev častni svetovalec za komedijo«, projekt po izbiri zmagovalca pa bo prejel 10.000 ameriških dolarjev. Po besedah p. Smalla bo najboljšo šalo najverjetneje izbral kar Bill Murray: »Zdi se mi, da je pravi človek za to vlogo – ve, kaj je smešno in kaj ne. Iskreno upamo, da bo šalo za naš projekt prispeval tudi sam papež.«

Papež Frančišek se namreč, kot pravi sam, rad nasmeji, p. Small pa dodaja, da je »sreča eden izmed najdragocenejših darov, ki jih prejmemo od Boga«. Če postanemo »misijonarji sreče« in drug drugega nasmejimo, takrat je po Frančiškovih besedah »Božja ljubezen prisotna na prav poseben način«.

Vir: americamagazine.org / Vatican Radio
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh