Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aljaževo najljubše družinsko kosilo

Objava: 14. 12. 2011 / 17:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Aljaževo najljubše družinsko kosilo

11-letni kuhar zmagal na 18. tekmovanju ljubiteljskih kuharjev.

Koliko smo bili stari, ko smo skuhali svojo prvo jed (pečeno jajce ne šteje)? Koliko časa je šele minilo, da smo spravili skupaj celo kosilo. 11-letni Aljaž Konec iz Lipoglava pri Poljčanah pa je v tem pravi mojster. Konec tedna je na 18. kuharskem tekmovanju amaterjev, ki ga je organizirala Naša žena, prepričal sodnike in premagal vseh ostalih osem tekmovalk – starejših, pa še žensk povrhu.

Ker je bila tema tekmovanja najljubše družinsko kosilo, so tekmovalci pripravili jedi, s katerimi najbolj razveselijo svoje družinske člane. Aljaževa korenčkova juha z mandlji in karijem, pečeni losos s sušijem iz prosa in čebule, zelena solata z jogurtovim prelivom ter marelični vrtinec za sladico so žirijo najbolj prepričali, čeprav je bila odločitev o zmagovalcih kot vsako leto težka: vsi izbrani kuharji in kuharice se res odlično odrežejo in o prvih treh odločajo le desetinke točk, poročajo na spletni strani Njena.si.

Komisija ni ocenjevala samo okusnosti, ampak tudi potek priprave, izvirnost, upoštevanje sodobnih načel zdrave prehrane ter videz jedi in pogrinjka.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh