Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alojzij Cvikl se je udeležil praznovanja pravoslavnega božiča

Za vas piše:
T. M.
Objava: 08. 01. 2022 / 15:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2022 / 15:42
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Alojzij Cvikl se je udeležil praznovanja pravoslavnega božiča

Alojzij Cvikl se je udeležil praznovanja pravoslavnega božiča
FOTO: Facebook Alojzij Cvikl
Vzhodne Cerkve, tako katoliške kot pravoslavne, ki sledijo julijanskemu koledarju, so obhajale praznik Gospodovega rojstva.

Praznovanja božiča pri pravoslavnih sestrah in bratih se je v petek, 7. januarja, udeležil tudi mariborski nadškof Alojzij Cvikl. 

FOTO: Facebook Alojzij Cvikl

»Ganljivo dejanje se je zgodilo pred obhajilom, ko je paroh Savo za trenutek umolknil, potem pa s solznimi očmi nadaljeval: "Dobro se z dobrim vrača!" Zatem je odprl škatlo s križem, ki ga je imel namen podariti novemu Zagrebško-ljubljanskemu metropolitu. Z veliko hvaležnostjo se je spomnil upokojenega celjskega škofa, dr. Stanislava Lipovška, ki jim je kot stolni župnik v Mariboru pomagal pri nakupu stavbe in notranje ureditve Božje hiše. Križ je nato podaril meni v znamenje hvaležnosti in povezanosti. Veliko lepega se je zgodilo v tem času; predvsem pa to, da smo oboji rešeni velikih bremen, ki so kakor Damoklejev meč bdeli nad nami.« Tako je na svoji Facebook strani zapisal mariborski nadškof. 

Hvaležen sem za vsakega pravoslavnega vernika v mariborski nadškofiji in na vse vas kličem Božji blagoslov. (Alojzij Cvikl)

FOTO: Facebook Alojzij CviklNalaganje
Nazaj na vrh