Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alpski dan v Mojstrani – nagradno vprašanje

Objava: 23. 08. 2011 / 12:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Alpski dan v Mojstrani – nagradno vprašanje

Športno turistično društvo »Za vse« vabi v soboto, 27. avgusta, v Mojstrano na 2. alpski dan, na katerem boste spoznali bogato kulturno in naravno dediščino Alp.

Športno turistično društvo »Za vse« vabi v soboto, 27. avgusta, v Mojstrano na 2. alpski dan, na katerem boste spoznali bogato kulturno in naravno dediščino Alp. Dogajanje na prireditvenem prostoru pred Slovenskim planinskim muzejem se bo začelo ob 8.30.

Za tekače so pripravili netekmovalni tek na 10 ali 7 kilometrov, ki bo po 11. uri potekal ob obrobju alpskih dolin Vrat, Krme in Kota. Pohodniki se boste ob 10. uri z vodnikom odpravili na pot do slapa Peričnik, otroke pa bodo ob 13. uri razveselili liki iz Triglavskih pravljic. Start teka in pohoda bo pred Slovenskim planinskim muzejem, ob katerem bo potekala tudi predstava Triglavskih pravljic.

Obiskovalci 2. alpskega dneva si boste lahko na dan prireditve brezplačno ogledali Slovenski planinski muzej in Pocarjevo domačijo v Radovni, ki je kulturni spomenik državnega pomena. Na prireditvenem prostoru boste na brezplačnih delavnicah pripravljali kvašene flancate in smoothije (hladne pijače iz zmiksanega svežega sadja), pekli palačinke ter spoznavali rastlinstvo in živalstvo Triglavskega narodnega parka. Ogledali si boste lahko predstavitev Triglavskega narodnega parka in Pustolovskega parka Geoss, člani Gorske reševalne službe iz Mojstrane pa bo ob 15. uri v Mlačci prikazalo vajo reševanja. Za glasbeno in plesno popestritev dogajanja bosta poskrbeli skupina Jararaja in folklorna skupina KUD Jaka Rabič.

Za tek, pohod in Triglavske pravljice je potrebno plačati prijavnino, ki vključuje Velikanovo malico (enolončnico z velikanovo žemljo in domačo pijačo). Vsi drugi dogodki so brezplačni.

Več informacij: spletna stran www.timingljubljana.si/alpskidan, e-pošta 2.alpksidan@gmail.com, telefon 041 352 075. Informacije o dogodku lahko spremljate na Facebook strani www.facebook.com/alpskidan.


NAGRADNO VPRAŠANJE

Za obiskovalce naših spletnih strani so organizatorji 2. alpskega dne pripravili nagradno vprašanje.

Katerega leta so na vrhu Triglava postavili Aljažev stolp?
A) leta 1875
B) leta 1885
C) leta 1895

Odgovor nam do petka, 26. avgusta, do 9. ure dopoldne pošljite na elektronski naslov razvedrilo@druzina.si. En izžrebani reševalec, ki bo pravilno odgovoril na zastavljeno vprašanje, se bo lahko na 2. alpskem dnevu brezplačno udeležil teka, pohoda ali Triglavskih pravljic. Prosimo, da odgovoru pripišete vašo telefonsko številko, da se bomo (če boste izžrebani) v petek z vami dogovorili o prevzemu nagrade.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh