Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Američani navdušeni nad papežem

Objava: 21. 05. 2009 / 07:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Američani navdušeni nad papežem

Katoličani, pa tudi pripadniki drugih veroizpovedi, so papežu Benediktu XVI. izredno naklonjeni

Ameriški katoličani, pa tudi njihovi rojaki drugih veroizpovedi, so izredno navdušeni nad papežem Benediktom XVI. Takšni so izsledki nedavne ankete, ki jo je med Američani izvedla organizacija ‘Kolumbovi vitezi’ v sodelovanju z javnomnenjskim inštitutom.

Okoli 78% katoličanov, ki se redno udeležujejo obredov, je izredno naklonjenih papežu. Tisti katoličani, ki svete maše ne obiskujejo redno, so izrazili le malce manjše navdušenje nad svetim očetom, med vsemi izprašanimi Američani pa jih je kar 59% izrazilo svojo podporo Benediktu XVI.

V anketi je sodelovalo 2078 Američanov, od tega 521 ameriških katoličanov. Po rezultatih ankete sodeč ima 65% izprašanih dobro mnenje o katoliški Cerkvi, med katoličani pa se številka dvigne na 85%. Cerkvi so bolj naklonjeni tisti katoličani, ki se redno udeležujejo obredov.

Približno polovico izprašanih zanima papeževo stališče o splavu in raziskavi izvornih celic, več kot polovica pa želi slišati njegovo razmišljanje o zakonu in družini.

V Ameriki so izsledke ankete označili kot ‘čudovit dokaz, da zmore papež sporočilo evangelija prenesti neposredno do ljudi’. Njegova predanost resnici in njegova sposobnost, da z molitvijo v človeška življenja vnaša živega Kristusa, sta papeža postavili za simbol moralnega poguma, njegovo sporočilo pa radi slišijo in spoštujejo tako Američani kot ljudje po vsem svetu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh